MC Event - Всеки пътува...

Bulgaria for Foreigners

Дестинации

Валутни курсове

 • USD = 1.776 BGN
 • EUR = 1.956 BGN
 • GBP = 2.339 BGN
 • 100 JPY = 1.65 BGN
 • Yahoo! Finance

Времето

София

Променлива облачност
 • Променлива облачност
 • Температура: 23 °C
Доклад от: 20.07.2016 - 12:00

Варна

Разкъсана облачност
 • Разкъсана облачност
 • Температура: 25 °C
Доклад от: 20.07.2016 - 12:00

Бургас

Променлива облачност
 • Променлива облачност
 • Температура: 24 °C
Доклад от: 20.07.2016 - 11:50
Начало

ГЪРЦИЯ - о. КРИТ - ЛЯТО 2016

ГЪРЦИЯ - о. КРИТ - ЛЯТО 2016
Оферта №
GR CRETE 2016 TA
Цена
от 700 лева
Продължителност
9 дни

Реалност и митология, традиции и развитие – страхотната комбинация от всичко това прави Крит (Crete) една от най-популярните дестинации в Средиземно море. Култура, естествена красота и климат, усмихнати хора... Не пропускайте Ираклион (Heraklion) - главния град на острова, съчетаващ старо и ново като архитектура и начин на живот. Само на 5 км от центъра на Ираклион може да видите Кносос (Knossos). Основен курорт на острова е Херсонисос (Chersonisos), но страхотните плажове, лудият нощен живот, страхотната кухня и интересната игра между старо и ново гарантират незабравима почивка където и да сте :). Предлагаме Ви едноседмични почивки на о. Крит. Пътуване с автобус и ферибот. Опция за разнообразна екскурзионна програма. Организираме и индивидуални пътувания и почивки на о. КРИТ и на други места в Гърция, Европа и по света.

ПРОГРАМА

1 ден -София – Атина / Пиреос

Отпътуване от София в 06:00 часа от храм-паметник „Александър Невски“ по маршрут София – Атина. Панорамна обиколка на гръцката столица. Продължаваме към пристанището Пиреос, откъдето в 21:00 часа ще отпътуваме с ферибот за остров Крит. Нощувка на ферибота.

2 ден - Пиреос – остров Крит –Хераклион - Ретимно

Пристигане на пристанище Хераклион в 06:00 часа. Трансфер до Ретимно (160 км), при възможност настаняване в хотела преди 14.00 часа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден –Ретимно

Закуска. Свободно време за почивка и плаж.

В 13,30 часаполудневна екскурзия до гр. Ретимно (включена в цената). Пешеходна обиколка на Старият град Ретимно. Ще влезем през портата Джуора (Guora), която е единствената останала част на венецианските укрепления, които са били построени между 1540 и 1570 г. Тя е разположена при площада на Четирите мъченици и води до търговската улица. По време на венецианския период портата е главния вход към града и е част от крепостна стена, която се простира от брега на морето на Изток към крайбрежиетона Запад, а след това до Венецианската крепостФортеза. По време на обиколката ще минем и видим Църквата на Свети Франциск. Църквата е една от най-важните образци на ренесансовата архитектура в Ретимно. Първоначално е принадлежала на един францискански манастир. Църквата е еднокуполна с дървен покрив базилика. Прозорците на приземния етаж и главната врата на северната страна изглеждат от по-късен период, отколкото останалата част на сградата. Входът е от особена архитектурна значимост поради неговите изящни декорации. Ще видим и останките на Джамията Нераце (Neratze), която по времена на Венецианците е била известна като църквата „Санта Мария“  и е била част от Августинския мъжки манастир. От оригиналната сграда са оцелели само Източната и Северната страна. По време на турската окупация, покрива бива заменен с три малки купола, а през 1890 г. е добавено минаре, по проект на местният архитект Йоргос Даскалакис. Разходката ни ще продължи към Фонтана Римонди, който се намира в центъра на старата част на град Ретимно. Настоящият фонтан е върху останките от по-стара чешма, за която се предполага, че е съществувала от1588. Венецианският управител Римонди е направил  реконструкцията на сегашния фонтан през 1626. След като Ретимно попада под властта на турците през 1646, фонтана бива зазидан. Отправяме се към Венецианското пристанище, като по пътя ще минем и покрай Венецианската Лоджия, построена в средата на 16-ти век. От средата на 1990 г. в постройката се помещава археологическя музей. Венецианското пристанище е естествен залив с тесен басейн. През 1582 венецианците започнали работа, за да се разширят и укрепят съществуващия пристан. Известно време инженерите обмисляли идеята за преместването му на запад, близо до Fortezza. Този проект обаче бил много скъп и не се реализирал. Морският фар при пристанището датира от началото на турското нашествие, но до 19 век са направени много ремонти, които са променили първоначалният му вид.Тук нашата обиколка приключва. Свободно време.Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Кносос – Пеза – Хераклион

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание целодневна екскурзия до Хераклион, посещение на Кносос и Пеза. В 09,30 отпътуване от хотела към Кносос,познат още като Лабиринта или Кносос Палас. Това е най-големият обект на Крит, датиращ от Бронзовата ера, и вероятен церемониален и политически център на Миноанската цивилизация и култура. Обектът има древна история, която започва от първите заселници по времето на Неолита приблизително 7000 год.пр.Хр. Дворецът разкрива лабиринт от работни помещения, останки на жилищни сгради и складове, в близост до централният площад. През Класическият и Римският период Кносос продължава да бъде важен център, но постепенно  през 9 век населението му започва да се преселва към новия град Хандак (днешен Хераклион). Счита се, че именно този дворец е източник на легендата за Лабиринт: построен от легендарният архитект Дедал за царя на Крит - Минос като място, където да бъде задържан Минотавъра (получовек човек, полу бик). Според легендата Минотавър бива намерен и убит от легендарният герой Тезей с помощта на дъщерята на цар Минос - Ариадна.

Руините при Кносос са открити за първи път през 1878 г. от Минос Калокеринос - местен антиквар. След него няколко археолози са се опитвали да продължат работата, в това число и Хенрих Шлиман, но едва през 1900 г. англичанинът Сър Артур Ивънс успява да вложи средства и да започне организирани и сериозни разкопки.

След Кносос продължаваме към Пеза, малко селище, където ще имате възможност да опитате няколко типични за Крит вина и мезета. Тук можете да научите всичко за брането на грозде и маслини и производството на вино и зехтин. В края на тази екскурзия из Древногръцката култура ние ще посетим центъра на Хераклион – столицата на острова, където ще разгледаме Венецианските сгради и крепости, впечатляващата катедрала, фонтана на лъвовете и други.В 17:00 часа тръгваме обратно към хотела.Вечеря. Нощувка.

5 ден - Ретимно

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

6 ден –Ретимно - остров Санторини- Ретимно

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание Целодневна екскурзия до остров Санторини - един от най-красивите острови на Гърция. Отпътуване от пристанище с бърз кораб в 08,30 часа (около 2,5 часа пътуване). Пристигане на острова в 11,00 часа, оттам с автобус се посещават едни от най-известните места: Ия, Фиростефани, разходка във столицата Фира. След това има свободно време, което можете да ползвате за разходка в столицата, да отидете на плаж в Периса или да се разходите с лодка до вулканичните острови (срещу допълнително заплащане). Програмата на острова с часовете на свободно време и трансфери се дава от екскурзовода в автобуса. Отпътуване обратно за о-в Крит в 17,45. Пристигане в хотелите около 21,30-22,00 часа. (Ексурзиите на остров Санторини се провеждат на английски език). Вечеря. Нощувка.

7 ден –Ханя

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание полудневна ескурзия до Ханя – първата столица на остров Крит. В 11:00 часа ще отпътуваме с автобуса към Западната част на острова, за да посетим гр. Ханя - столица на префектура Ханя, който е и вторият по  големина град на остров Крит (след Хераклион). Населението му е 65 000 жители, което го поставя на 6-то място по големина в Гърция. До наши дни са запазени венецианските стени и пристанище, тесни еднопосочни улички, къщи от Венецианския и Турския периоди, които сякаш с машина на времето ви връщат в миналото. Старото пристанище, където са на пристан рибарски лодки е перфектното място, от където докато пиете своето кафе можете да се насладите на оживлението на града. А на границата между старият и новият град е закритият пазар, който не бива да пропускате да посетите. Свободно втеме. Връщане в хотела.  Вечеря. Нощувка.

8 ден - Ретимно - Хераклион – Пиреос (Атина)

Закуска. Освобождаване на стаите в 12:00 часа. Свободно време за плаж. По желание ранна вечеря. 18:30 часа отпътуване за Хераклион, откъдето в21:00 ч. отпътуваме от острова. Нощувка на ферибот.

9 ден - Пиреос - София

Пристигане на пристанище Пиреос в 06:00 часа. Отпътуване за България, пристигане в София вечерта.

Цена на човек в лева

Дати на пътуване

На човек в двойна стая

Трети възрастенв стая

Дете 0 - 11,99 г. с двама възрастни в стая

Единична  стая

21.05.16 – 29.05.16

Hotel Orion 3+*

700 лв.

610 лв.

375 лв.

на запитване

04.06.16 – 11.06.16

Hotel Orion 3+*

740лв.

630 лв.

375 лв.

на запитване

18.06.16 – 25.06.16

Hotel Agelia Beach 4+*

825 лв.

690 лв.

375 лв.

на запитване

10.09.16 – 18.09.16

Hotel Agelia Beach 4+*

825 лв.

690 лв.

375 лв.

на запитване

24.09.16 – 02.10.16

Hotel Orion 3+*

700лв.

610 лв.

375 лв.

на запитване

           

 

 

 

 

 

 

 

* По желание доплащане за All Inclusive130лева на човек (възрастен/дете) за целия престой. Цената е валидна за двата хотела по програмата.

Пакетните цени включват:

-          Транспорт с лицензиран автобус 3*

-          6 нощувки със закуска и вечеря в хотелите Orion 3+*/ AgeliaBeach 4+*

-          Фериботни билети Пиреос – о. Крит – Пиреос ( тип самолетна седалка)

-          Панорамна обиколка Ретимно

-          Всички трансфери по програмата

-          Медицинска застраховка с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 2000 euro

-          Екскурзовод / водач от фирмата организатор

*Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. – 5 лв.; от 70 г. до 75 г. – 7 лв.; от 75 г. до 80 г. – 15 лв.

 

Пакетните цени не включват:

-          Целодневна екскурзия Кносос, Пеза, Хераклионс местен екскурозовод и превод на български език - 28 евро възрастен / 18 евро дете (при минимум 20 туриста)

-          Целодневна екскурзия о. Санторини – 159 евро (цената подлежи на препотвърждение)

-          Полудневна екскурзия Ханя– 15 евро възрастен / 10 евро дете (при минимум 20 туриста)

-          Входна такса за двореца Кносос  – 6евро

-          Доплащане за All Inclusive

-          Доплащане за каюта за ферибота Пиреос - о.Крит – Пиреос – по желание,заявява се при резервация

ü  Вътрешна каюта за 2 човека – 35 евро на човек възрастен/дете – в една посока

ü  Вътрешна каюта за 3 човека – 20 евро на човек възрастен/дете – в една посока

ü  Вътрешна каюта за 4 човека – 18 евро на човек възрастен/дете – в една посока

 

Информация за хотелите

ОRION 3+*http://www.orionhotelcrete.com/

Местоположение: Хотелът е разположен в курорта Аделианос Кампос, на 6км от гр. Ретимно и на около 250 м от пясъчен плаж. На пешеходно разстояние има заведения и магазини. Срещу хотела има автобусна спирка.

Услуги: На разположение на гостите са: 1 открит басейн, бар при басейна, ТВ зала, безплатен безжичен интернет в общите части на хотела, 1 основен ресторант.

Стаи: Всички стаи са оборудвани с балкон/веранда, климатик, баня с душ и сешоар, сателитна ТВ, мини-хладилник.

Плаж: Обществен пясъчен (възможност за ползване на безплатни шезлонги и чадъри като клиенти на съответно заведение).

AGELIA BEACH 4+*http://www.ageliabeachhotel.gr/

Местоположение: Хотелът е разположен в курорта Сфакаки, на 10км от гр. Ретимно и на около 100 м от собствен пясъчен плаж. На пешеходно разстояние има заведения и магазини. В близост до хотела има автобусна спирка.

Услуги: На разположение на гостите са 5 откритибасейна (3 за възрастнти и 2 за деца), 1 бар при басейнаи 1 бар при плажа,2 ресторанта (основен и A`la Carte), безплатен безжичен интернет в общите части на хотела, детска площадка, минимаркет, сауна, фитнес, вечерна анимация.

Стаи: Всички стаи са оборудвани с балкон/веранда, климатик, баня с душ и сешоар, сателитна ТВ, мини-хладилник.

Плаж: Собственпясъчен плаж, шезлонги и чадъри (безплатни само за гостите на база All Inclusive), плажни кърпи срещу депозит.

 

Условия за резервация:

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 

 

Забележка: Уведомявамe Ви, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са синформационна и рекламна цел. Съгласно чл.82, ал.1 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.

 

MC EVENT изготвя индивидуални и групови пътувания по заявка в България и по света!

София 1000
ул. "Иван Денкоглу" № 12–14, офис 515
Тел/факс: +359 2 986 78 16

е-mail: reservation@magic-of-creation.com

Подробна карта