MC Event - Всеки пътува...

Bulgaria for Foreigners

Дестинации

Валутни курсове

Времето

София

Променлива облачност
 • Променлива облачност
 • Температура: 23 °C
Доклад от: 20.07.2016 - 12:00

Варна

Разкъсана облачност
 • Разкъсана облачност
 • Температура: 25 °C
Доклад от: 20.07.2016 - 12:00

Бургас

Променлива облачност
 • Променлива облачност
 • Температура: 24 °C
Доклад от: 20.07.2016 - 11:50
Начало

ЕКВАДОР - по "булеварда на вулканите" до "центъра на Света"

ЕКВАДОР - по "булеварда на вулканите" до "центъра на Света"
Оферта №
EQ 7’11 – DEM
Цена
от 700 евро
Продължителност
7 дни

ЕКВАДОР е страна на удивително разнообразие и прекрасни пейзажи. Приключения, величествените и най-високи вулкани на земята, разположени в Андите и вечно зелената тропическа Амазонска гора. Целогодишното перфектно време с 24 градуса средна температура предлага неограничена възможност за туризъм 365 дни в годината. Това, съчетано с богатия избор на екзотична храна и морски деликатеси, прави Еквадор привлекателна дестинация за туристи от цял свят. По Ваше желание ще изготвим и други програми за Еквадор, островите Галапагос, както и Перу и други съседни държави, предлагащи разнообразни възможности за почивка, туризъм и фирмени мероприятия.

 

ПРОГРАМА:

Ден 1              Събота/ или понеделник/ или сряда

Пристигане на аерогарата в Кито. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер аерогара – хотел. Настаняване в хотел в Кито (Quito). Нощувка

Ден 2               Кито и „Центъра” на света

Закуска. Обзорна екскурзия на град Кито. Обиколката започва с посещение на място със спираща дъха гледка - Ореляна и църквата Guapulo (XVII век). Следва сградата на Конгреса в Еквадор с красива фасада от обработен и резбован камък, пешеходен тур на стария град с посещение на площад "Независимост", заобиколен от важни исторически сгради. Посещение на Катедралата (XVI век), Президентския дворец, църквата El Sagrario (XVII век) и една от най-красивите барокови църкви в Южна Америка - La Compañía deJesus (XVII в.). Църквата и манастира Сан Франциско, построени няколко месеца след пристигането на испанците (XVI век). Следва отпътуване на 15 км. северно от Кито до „Центъра на Света”. Тук имате две възможности:  посещение на Етнографския музей, разположен във вътрешността на паметника на Екватора, където са представени основните култури на Еквадор или посещение на Inti Ñan Museum, научен и културен музей, разположен точно на линията на Екватора, където пред очите Ви ще бъдат представени различни научни експерименти, демонстриращи, че наистина сте на ° 0 Меридиан. Нощувка в Кито.

Ден 3                Кито - Отавало - Кито

Закуска. Еднодневна екскурзия в северна посока към провинция Imbabura, известна с езерата си. Едно вълнуващо пътешествие, включващо посещение на град Калдерон (Calderon), известен с направата на фигури от тесто. Ще опитате екзотични плодове в долината Гуялабамба (Guayllabamba). Пресичане на линията на екватора в близост до Каямбе (Cayambe), където при добро време ще видите и оцените величествените заснежени планини с най-високата точка в света, пресичана от екватора (5790 м.) и да опитате известните солени бисквитки със сирене, приготвяни в региона. От подножието на планината Imbabura се открива живописна гледка към най-голямото езеро в Еквадор, Сан Пабло (San Pablo). Следва посещение на известния индиански пазар Otavalo. Следобяд, посещение на селото Cotacachi, известно с производството на кожи и езерото Cuicocha Crater. Връщане в Кито. Нощувка.

Ден 4                 Кито - Котопакси - Риобамба

Закуска. Отпътуване по магистралата Panamericana, известна като „Вулканичния булевард” към най-високият активен  вулкан в света - Котопакси 5897 м. (Cotopaxi). Оттам по челен път пътуване през борова гора до езерото Лимпиопунго (Limpiopungo), намиращо се на 3800 м. надморска височина по склоновете на величествения вулкан Котопакси. Следобяд посещение на града Риобамба (Riobamba). Нощувка в Риобамба.

Ден 5                 Риобамба - „Дяволския нос” - Ингапирка - Куенка

Закуска. След закуска отпътуване за резерват с едноименния вулкан Чимборасо (Chimborazo), където ще се насладите на едно приятно пътуване, минавайки през селски райони. В резервата Чимборасо покрай пътя ще видите лами и южноамериканските лами Викуня. Пътят преминава на 4800 м. надморско равнище. Изкачване пеша до Refuge на 5000 м. надморска височина или свободно време за снимки и почивка сред впечатляващия пейзаж на тази надморска височина. Опция – вместо посещение на Чимборасо, възможност за пътуване с влак до известната скала „Дяволски Нос” ( Devil's Nose), част от линията от Гуаякил до Кито, прекосяваща Андите с впечатляваща история на строителството й в края на 19 в. Следва пътуване до Ingapirca Ruins – едно връщане в миналото, което кара всекиго да се почувства като част от тази култура. Следобяд отпътуване за Куенка (Cuenca). Нощувка в Куенка.

Ден 6                  Куенка - Ел Кахас - Гуаякил

Закуска. След закуска - кратка екскурзия на град Куенка с посещение на парка Калдерон (Calderon), новите и старите Катедрали и красивия парк на „Цветята”. Отпътуване за Гуаякил (Guayaquil) по живописния път Cajas. След около четири часа път ще бъдете възхитени от промяна на височината и ландшафта. Пътят достига 4000 м. надморска височина и е заобиколен от красивата природа на местността Парамо (Paramo), изобилстваща с езера. Това приключение завършва на брега на морето в богат селскостопански регион. Пристигане в Гуаякил. Нощувка.

Ден 7

След закуска трансфер до летището в Гуаякил за полет до дома или допълнителна програма в Еквадор, Перу или други държави по Ваше желание.

Цена на човек - от 700 евро. За повече информация вижте PDF файла!

Цената включва:

 • Посрещане и изпращане на аерогара в Еквадор
 • Подходящ транспорт по програмата според броя пътуващи
 • Англоговорящ екскурзовод. При група над 15 души MC EVENT осигурява придружител-преводач. При доплащане бихме могли да осигурим придружител и при по-малък брой пътуващи
 • Всички входни такси по програмата
 • Нощувки по програмата - настаняване в двойна стая:
  • 3 нощувки в Кито
  • 1 нощувка в Риобамба
  • 1 нощувка в Куенка
  • 1 нощувка в Гуаякил

 Цената не включва:

 • Самолетен билет до/от Еквадор. В състояние сме да предложим самолетни билети в предпочитаната класа на авиокомпании, осъществяващи полети до дестинацията. Цената на самолетния билет е в зависимост от свободните места по класи към момента на резервацията. Има полети всеки ден – цена на билет от 914 €
 • Храна по желание. Опции за доплащане за полупансион и пълен пансион
 • Напитки
 • Лични разходи
 • Бакшиши – екскурзовод, шофьор, в хотелите и ресторантите
 • Екскурзии и мероприятия, упоменати като опция срещу допълнително заплащане
 • Всичко, неспоменато в програмата
 • Допълнителни нощувки в Еквадор, или във връзка с избраните полети

 

*Маршрутът може да се различава или да бъде променян в резултат на промени в маршрутите на полет, влак, автобус или климатични условия, протести или други явления, не носещи нашата отговорност.

 Хотели по програмата или подобни:

 

MC EVENT изготвя индивидуални и групови пътувания по заявка в България и по света!

София 1000
ул. "Иван Денкоглу" № 12–14, офис 515
Тел/факс: +359 2 986 78 16

е-mail: reservation@magic-of-creation.com

Подробна карта