MC Event - Всеки пътува...

Bulgaria for Foreigners

Дестинации

Валутни курсове

 • USD = 1.776 BGN
 • EUR = 1.956 BGN
 • GBP = 2.339 BGN
 • 100 JPY = 1.65 BGN
 • Yahoo! Finance

Времето

София

Променлива облачност
 • Променлива облачност
 • Температура: 23 °C
Доклад от: 20.07.2016 - 12:00

Варна

Разкъсана облачност
 • Разкъсана облачност
 • Температура: 25 °C
Доклад от: 20.07.2016 - 12:00

Бургас

Променлива облачност
 • Променлива облачност
 • Температура: 24 °C
Доклад от: 20.07.2016 - 11:50
Начало

КЕНИЯ - изкачване на КИЛИМАНДЖАРО

КЕНИЯ - изкачване на КИЛИМАНДЖАРО
Оферта №
KE Kilimandjaro 5/6 KTTS
Цена
от 1000 евро
Продължителност
6 дни

КЕНИЯ! Кения е много повече от сафари и диви животни! КИЛИМАНДЖАРО с връх Ухуру (5895 м) е едно предизвикателство за любителите на приключения. Към върха водят 5 основни пътя, като ние Ви предлагаме тук 2 от тях - Марангу (Marangu) и Махаме (Maxame), които са с различна трудност. По заявка заедно с партньора ни в Кения ще изготвим предпочитан вид изкачване на Килиманджаро, както и допълнителна програма в Кения - раят на дивите животни с много национални паркове. А защо не и дайвинг във водите на Индийския океан?

Изкачване на КИЛИМАНДЖАРО по маршрута МАРАНГУ. Разстояние – 64,8 км

Продължителност – 5 дни/ 4 нощи.

Предлагаме Ви най-популарния и лесен начин за изкачване до върха. По маршрута има хижи, предлагащи всички основни неща от първа необходимост. За това 5-дневно изкачване не са необходими специални технически умения. Възможно е програмата да се адаптира и да се реализира за 6 дни/ 5 нощувки с добавяне на един допълнителен ден за аклиматизация в хижа Horombo. Наличието на хижи, които осигуряват настаняване и добре подготвените и обозначени пътеки са фактори, които правят този маршрут предпочитан в сравнение с други маршрути, още повече, че той се ползва и за слизане от върха.

Примерна програма - подробен вариант ще намерите в PDF файла!

Ден 1                          Marangu gate хижа Mandara  2700 m

Трансфер до Управлението на парка в Marangu Gate за регистрация. Оттам ще се изкачите по хребета до хижа Mandara. Това е най-бързият начин да се стигне до хижата, но вероятността да се видят диви животни е малка заради трудностите на прехода. Алтернатива за изкачване до хижата е по пътека през гората и след това излизане на главната пътека. Двете пътеки се съединяват на 1 час разстояние преди хижа Mandara (2700 м). Нощувка.

Ден 2                          Хижа Mandara – хижа Horombo  3720 m

От хижа Mandara пътеката преминава през малък участък от гора до подножието на кратера Maundi, пресича поляна и обрасъл поток и достига до пасище. Струва си да се направи кратко отклонение към Кратера, откъдето се открива превъзходна гледка към планината. Пътеката преминава през многобройни стръмни бърда преди да достигне до хижа Horombo, която се достига след около 6 часа. Нощувка.

Ден 3                          Хижа Horombo – хижа Kibo 4700 m

От хижа Horombo до седловината има две пътеки. Дясната пътека към седловината и Мавензи е по-пряка, но доста камениста  и на места с ерозия, криеща опасности. От седловината (на около 2 км. от хижата) има две пътеки – към хижа Mawenzi и към хижа Mawenzi Tarn (2 ч.) и по протежение на седловината до хижа Kibo (3 ч.). Лявата пътека e значително по-лесна и с около 1 км. по-кратка. Докато се стигне седловината, пейзажът става по-скалист и суров. Нощувка в хижа Kibo.

Ден 4                          Хижа Kibo  – изкачване на връх Uhuru 5895 m – хижа Horombo

Ставане през нощта, около 23:30 ч. и след лека закуска тръгване през нощта. Това е наистина трудната част от изкачването. Първата част от маршрута е по скалист път до пещерата Нans Meyer (5150 м), едно добро място за кратка почивка. Пътеката върви на зиг-заг до пункт Gillman (5681 м), разположен на ръба на кратера. Тази част от изкачването е много трудна с много камъни и сипеи, изискващи големи физически и психически усилия. Може би това е най-трудната част на изкачването. От точка Gillman (5681 м) до връх Ухуру/ Uhuru/ (5895 м) – най-високата точка на Африка, пътят минава през снежен терен. Стигайки върха ще изпитате невероятно задоволство и радост от покоряването му. Според метеорологичните условия на върха ще се прецени колко време ще имате за снимки преди последващото 3-часово спускане към хижа Kibo. След кратка почивка ще вземете оставения багаж в хижата и следват още 3 ч. спускане до хижа Horombо, където ще нощувате. Слизането до хижата изглежда изненадващо бързо сравнено с изкачването до върха. Общото време за ходене този ден е около 14 ч. Късно вечерта ще имате възможност за вечеря с напитки и бира.

Ден 5                          Хижа Horombo – Marangu 1830 m

След закуска продължава слизането, преминавайки през хижа Mandara надолу до изходната точка Marangu. Препоръчва се да не се дава бакшиш на носачите докато не пристигнете благополучно до Marangu. Там ще  трябва да се регистрирате отново, след което ще получите своя сертификат за покоряване на върха. Тези, които са се изкачили само до пункт Gillman (5681 м) ще получат зелен сертификат, а изкачилите се до върха Ухуру  /Uhuru/ (5895 м) ще получат златен сертификат. Следва връщане по пътя Marangu за горещ душ, вечеря и празнуване!

Информация за километри, терен, продължителност на преходите и за хижите - в PDF файла!

ЦЕНА – според заявените услуги, брой пътуващи и др. фактори.

Цената на стандартен пакет включва:

 • Входна такса за парковете
 • Застраховка риск
 • Трансфер до/ от входа до парка
 • 2 нощувки в хотел на база полупансион (закуска и вечеря)
 • Храна в планината – 3 пъти дневно
 • Такси за хижите
 • Палатки, маси и столове и условия за приготвяне на храна
 • Планински водач - англоговорящ
 • Носачи
 • Готвач
 • Пособия за първа помощ
 • Разрешително за изкачване на върха

Цената не включва:

 • Планински принадлежности – въжета, хипербарна камера (160 $ с включен носач), подвижна тоалетна (160 $ с включен носач), кислороден апарат (80 $)
 • Допълнителен носач (60 $)
 • Програма преди и след изкачването
 • Всичко, неспоменато като включено в програмата

Изкачване на Килиманджаро по маршрута МАЧАМЕ. Разстояние – около 100 км

Продължителност – 6 дни/ 5 нощи

Маршрутът Мачаме е по-труден, но по-разнообразен откъм ландшафт и гледки, защото използва за спускане друг път – този на маршрута Мвека. Мачаме е подходящ за по-приключенски настроените хора и онези, които имат някакъв планинарски опит. Нормално се реализира за 6 дни като за пребиваванети си в Кения трябва да предвидите поне още 2 дни.Турът може да бъде организиран само за изкачването на Килиманджаро или като пакет, включващ изкачването и след това сафари из националните паркове на Кения.

Ориентировъчна програма

Ден 1:                         Machame gate (1800m)  Machame Camp (3000m)

Сутринта трансфер до началото на маршрута Мачаме като се минава през селото Мачаме, разположено в подножието на планината. Регистрация на входа на национален парк Килиманджаро и проверка на оборудването с храна, вода, топли дрехи и екипировка. Трекът започва с леко изкачване около час през гъста гора. След това пътеката продължава да следва същия планински ръб, изкачвайки се равномерно с няколко стръмни участъка. Пристигане в лагер Мачаме – 3048 м за почивка и вечеря.

Ден 2:            Лагер Machame (3000m) – Хижа Shira (3840m)

След закуска се тръгва от лагер Мачаме с около един час изкачване до края на гората и след това още два часа с по-лек наклон през гол терен. Ще се насладите на красиви гледки на върховете Кибо и Мавензи. Ще отбележите промяна във вида на растителността. След кратка почивка за обяд продължаваме по скален хребет нагоре към платото Шира, образувано от лавата на Кибо, която е запълнила кратера на Шира.Оттам се отива дохижа Шира за нощувка.

Ден 3:            Shira (3840m) - Lava Tower (4630m)лагер Barranco (3860)

След закуска се отправяме на изток от платото Шира към полупустинен и каменист терен, обграждащ Лава Тауър, където достигаме надморска височина 4630 м. След обяд спускаме почти 680 м до района на лагер Баранко. Този ден се явява критичен от гледна точка на аклиматизаията.

Лагерът Баранко еразположен в долина под Пролома и Голямата стена Баранко, откъдето се открива чудесна гледка към залеза, който ще наблюдаваме, докато се приготвя вечерята.  

Ден 4:                         лагер Barranco (3860m) – Barafu (4600m)

След закуска напускаме лагер Баранко и започваме изкачване по ръба на стената Баранкопрез долината Каранга (4200м)и мястото, където се пресича този път с пътя Мвека. Ще продължим до хижа Барафу (4600 м). Оттук се открива зашеметяваща панорамна гледка към дват авърха – Кибо и Мавензи. На това място ще направим лагер, ще вечеряме и ещ се приготвим за изкачване на върха на следващия ден.

Програмата на деня може да бъде разделена на 2 части (2 дни) като преди спирането в този лагер се направи спиране в долината Каранга за аклиматизация, което би напаривло изкачването на върха по-леко.

Ден 5:                         лагер Barafu (4600m) – връх Uhuru (5895m) – лагер Mweka (3100m)

Денят на изкачванетона най-високата точка на Африка – връх Ухуру! Тръгваме нагоре много преди изгрев (около полунощ)на светлина на джобни фенери – предстои изкачване до върха около 6 ч. Изкачването до ръба на кратера е най-трудната част на трекинга – около 1 ч. Стигаме до точката Стела, откъдето изкачването на Ухуру (5895 м) не е много трудно. Стигайки върха ще изпитате невероятно задоволство и радост от покоряването му. Според метеорологичните условия на върха ще се прецени колко време ще имате за снимки. Оттам се спускаме до лагер Мвека като отново ще имате възможност да се насладите на изумителни гледки на планинага, кратерите, облаците, глетчерите... По пътя ще спрем в лагер Барафу за кратка почивка и закуска като оттам до лагер Мвека се достига за около 3 –4 ч.

 Ден 6                 лагер Mweka (3100m) - Mweka gate (1800m)

След з акука продължаваме спускането към портата Мвека. Предвид на ниската надморска височина е възможно да е влажно и мъгливо. Необходимо е подходящо облекло. В селото Мвека ще ни очаква оргаизиран транспорт до хотела в Моши. Време е за празнуване!

ЦЕНА – по заявка! Ориентировъчно – около 1200 € на човек при група от 4 – 6 души

Цената на стандартен пакет включва:

 • Входна такса за парковете
 • Застраховка риск
 • Трансфер до/ от входа до парка
 • 2 нощувки в хотел на база полупансион (закуска и вечеря)
 • Храна в планината – 3 пъти дневно
 • Такси за хижите
 • Палатки, маси, столове и условия за приготвяне на храна
 • Планински водач - англоговорящ
 • Носачи
 • Готвач
 • Пособия за първа помощ
 • Разрешително за изкачване на върха

Цената не включва:

 • Планински принадлежности – въжета, хипербарна камера (160 $с включен носач), подвижна тоалетна (160 $с включен носач), кислороден апарат (80 $),
 • Допълнителен носач (60 $)
 • Програма преди и след изкачването
 • Всичко, неспоменато като включено в програмата

 

Примерна програма  ще намерите в PDF файла!

Забележка: Уведомявамe Ви, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са синформационна и рекламна цел. Съгласно чл.82, ал.1 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и  при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.

MC EVENT изготвя индивидуални и групови пътувания по заявка в България и по света!

София 1000
ул. "Иван Денкоглу" № 12–14, офис 515
Тел/факс: +359 2 986 78 16

е-mail: reservation@magic-of-creation.com

Подробна карта